Kiezen voor een hotel of airbnb?

Kiezen voor een hotel of airbnb?

Kiezen voor een hotel of airbnb? De voor- en nadelen op een rij

Kies je tijdens een stedentrip liever voor een hotelovernachting of voor een Airbnb? Toeristen wisselen deze twee soorten verblijven steeds vaker af. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen van een hotelovernachting

Een groot voordeel van een hotel is dat zij jouw reservering niet op korter termijn mogen annuleren. Andersom kun jij de reservering als gast wel makkelijk annuleren. Vaak zelfs nog kort voor de aankomstdatum. Het personeel is geacht om bij aankomst een brandschone kamer op te leveren. Zo kunt je direct beginnen met relaxen. Ook bij terugkomst van een dagje winkelen of sightseeing is je kamer op mysterieuze wijze weer netjes. Als er nog kamers vrij zijn, kun je op de dag zelf nog boeken. Tegenwoordig kan dit snel en makkelijk via de website van het hotel.

Nadelen

De positieve ligging is bepalend voor een prettig verblijf. Naast een snelweg of midden in het centrum kan het nogal druk en lawaaierig zijn. Tijdens een hotelovernachting heb je vaak geen plek om je eigen eten te bereiden. Je bent aangewezen op de restaurants in de stad. Als je met de auto reist, moet je vaak betalen voor het parkeren. Als je een paar dagen blijft kunnen deze kosten hoog oplopen.

Voordelen van Airbnb

Het wordt vaak omschreven als kleinschalig, persoonlijk en huiselijk. Je woont tijdelijk bij iemand in of verblijf in het hele huis. Je hebt direct contact met de verhuurder waardoor je eventuele vragen snel kunt stellen. In veel Airbnbs is een keuken aanwezig waar je, als je dat wilt, zelf een maaltijd klaar kunt maken. Een ander voordeel dat door veel toeristen gewaardeerd wordt zijn de soepelen aankomst- en vertrektijden. In de meeste gevallen zijn deze er namelijk niet. Je kunt zelf beslissen op welke tijden je komt en vertrekt. Meestal laat je dit wel even weten aan de desbetreffende host.

Nadelen

Het lijkt in eerste instantie goedkoper. Maar door extra kosten voor de belasting en de schoonmaak kom je soms op hetzelfde bedrag uit als bij een hotelovernachting. Daarnaast kun je een Airbnb-overnachting vaak niet kort van tevoren boeken. Een boeking moet namelijk goedgekeurd worden door de hostess. Ook is het voor gezinnen lastig om een onderkomen te vinden via de website. Vaak zijn de aangeboden kamers of huizen geschikter voor alleenstaanden, stellen of zakenreizigers.

Conclusie

Als je meer van rust en netheid houdt is een hotelovernachting de beste keuze. Een hotel moet zich aan strenge regels houden. Zo weet je waar je altijd waar je aan toe bent. Wij hopen dat de voor- en nadelen van de twee verblijfsmogelijkheden je geholpen hebben om een weloverwogen keuze te maken. Jij bepaalt hoe jouw reis eruit komt te zien!

Reacties zijn gesloten.